Hoofdcontent

Duofiets beschikbaar voor inwoners Steenbergen

Steenbergen, 5 juli 2023

Afgelopen week is de nieuwe Duofiets van de gemeente Steenbergen bij het Reginahof in Steenbergen.

 

Eind maart heeft Jeanne Brooijmans van Alzheimer West-Brabant, samen met Stefan Spruit van WijZijn Steenbergen, en de Dementievriendelijke gemeente een projectcanvas ingevuld om een aanvraag in te dienen bij het Preventieakkoord. 

 

Jeanne vertelt: "Ik ben belangenbehartiger voor Alzheimer West-Brabant waar ik de belangen van mensen met dementie in Steenbergen onder de aandacht breng. Door de ontwikkelingen in de zorg en dat mensen tegenwoordig langer thuis wonen, is de belasting voor de thuiszorg en mantelzorgers erg groot. Het is moeilijk om dan nog iets leuks te doen met mensen. Door deze duofiets kunnen de ouderen toch een keer naar buiten en samen met een familielid, maatje of Johan onder begeleiding een stuk fietsen. We hebben nu al met een aantal bewoners gefietst en je ziet ze helemaal opfleuren, dat is echt geweldig om te zien!"

 

Fietsmaatje

Johan van den Aarssen is vrijwilliger bij WijZijn Steenbergen en is iedere vrijdag beschikbaar om mee te fietsen met ouderen die gebruik willen maken van de duofiets. "Ik heb altijd gefietst en wilde al heel lang samen met mensen gaan fietsen, maar toen was er nog geen fiets. Er zijn in de gemeente wel een paar andere duofietsen bij Tante Louise en het Thomashuis, maar die zijn niet beschikbaar voor andere mensen dan hun cliënten en deze wel. Het is een elektrische duofiets van Medipoint, geleverd door de Giant Store in Steenbergen, die van alle gemakken is voorzien." 

 

Preventieakkoord

De fiets is voor een heel brede doelgroep beschikbaar, daarom kon de duofiets ook vanuit het Preventieakkoord worden bekostigd. Het is voor alle inwoners van Steenbergen die niet meer zelfstandig aan het verkeer kunnen deelnemen. De fiets kan dagelijks worden gereserveerd tussen 10:00 - 22:00 uur door te bellen naar het telefoonnummer van Reginahof: 06-83350415. Mensen die geen begeleider hebben, kunnen contact opnemen met WijZijn Steenbergen via: 0167-750850 of welzijn-stb@wijzijntraversegroep.nl. Heb je ook een goed idee voor het Preventieakkoord? Je kunt een projectcanvas downloaden en invullen via deze website.