Hoofdcontent

Lokaal Preventieakkoord is een feit

Steenbergen, 23 mei 2023

Op Landgoed Arcadia kwamen maandag 22 mei verschillende organisaties bij elkaar om van start te gaan met het Lokaal Preventieakkoord. Samen gaan zij aan de slag om de gemeente Steenbergen nog gezonder te maken. Er zijn afspraken gemaakt om onder andere roken, overgewicht, eenzaamheid en alcoholgebruik tegen te gaan.  

 

Tijdens de bijeenkomst sprak wethouder Prent vol lof over de gemaakte stappen door alle betrokken partijen: "Een gezonde gemeente begint met preventie als basis. Door te investeren in preventieve maatregelen en het stimuleren van gezondere keuzes, creëren we een samenleving waarin welzijn en vitaliteit groeien.” 

 

Lokaal Preventieakkoord
In aansluiting op het Nationaal Preventieakkoord, is dit Lokaal Preventieakkoord opgesteld. Het akkoord bestaat uit actiegerichte afspraken voor de inwoners van de kernen De Heen, Dinteloord, Kruisland, Nieuw-Vossemeer, Steenbergen en Welberg. 
De thema’s waar de betrokken partijen zich voor inzetten zijn onder andere bewegen, gezond gewicht, middelengebruik (denk hierbij aan roken en alcohol) en mentale gezondheid (zoals eenzaamheid). 

 

Teamwork
In 2022 kwamen diverse organisaties en verenigingen meerdere keren bij elkaar. Ze deelden hun betrokkenheid en droom om bij te dragen aan preventie. Tijdens de bijeenkomsten sloten organisaties en verenigingen zich aan bij andermans dromen. Een mooie start voor het Lokaal Preventieakkoord!
De aangesloten partijen gaan aan de slag met concrete projecten, ook wel afspraken genoemd. De Voedseltuin, te vinden op Landgoed Arcadia, is één van de projecten. Wethouder Prent: “Deze plek, de Voedseltuin, draagt op verschillende manieren bij aan het bevorderen van gezondheid. Niet alleen met alle gewassen, maar ook door het fysieke werk en sociale contacten. En zo zullen we de komende periode nog meer mooie resultaten gaan zien die gezondheid bevorderen. De betrokkenheid die ik de afgelopen maanden heb gezien, vind ik bijzonder. Ik wil daarom iedereen bedanken voor hun inzet en kijk uit naar de verdere samenwerkingen en energie!”.

 

Meedoen?
De eerste partijen hebben zich al verbonden aan het Lokaal Preventieakkoord. Ook meedoen? Laat het weten via preventieakkoord@gemeente-steenbergen.nl. 

 

Graag een kijkje nemen in de Voedseltuin of een handje helpen? Kijk op www.leefstijlroer.nl/voedseltuin voor alle informatie. 

Cursus valpreventie gefinancierd vanuit Heel Steenbergen Actief

Steenbergen, 29 september 2023
Afbeelding over: Cursus valpreventie gefinancierd vanuit Heel Steenbergen Actief

Duofiets beschikbaar voor inwoners Steenbergen

Steenbergen, 5 juli 2023
Afbeelding over: Duofiets beschikbaar voor inwoners Steenbergen

Lokaal Preventieakkoord is een feit

Steenbergen, 23 mei 2023
Afbeelding over: Lokaal Preventieakkoord is een feit

Verhalenvertellers gezocht

Kom je ons helpen?
Afbeelding over: Verhalenvertellers gezocht

Uitreiking 'Beweeg Je Fit Wijzer'

13 oktober 2021
Afbeelding over: Uitreiking 'Beweeg Je Fit Wijzer'